Haris Tabaković novi igrač Debrecena
Foto: EPA

Napadač bh. korijena

Haris Tabaković novi igrač Debrecena

M. Šljivak

Švicarski fudbaler bh. korijena Haris Tabaković (23) karijeru bi mogao nastaviti u Mađarskoj.

Ovaj 23-godišnji napadač dogovorio je sve uslove s ekipom Debrecena, te bi do kraja sedmice trebao zvanično potpisati ugovor s ovim timom.

Tabaković već nekoliko dana trenira s mađarskom ekipom. Zadovoljio je ukuse trenera Addrasa Herczega i karijeru će nastaviti u Mađarskoj.

Mladi švicarski fudbaler je nedavno boravio i na probi u Boltonu. Međutim, ovaj tim mu nije ponudio ugovor, pa se ubrzo našao na treninzima Debrecena.

Tamo će i nastaviti karijeru u kojoj je promijenio tri kluba. Počeo je u ekipi Young Boysa, a igrao je još za Will i Grasshoppers.

Protekle sezone je u dresvu Skakavaca postigao dva gola u 34 nastupa za klub.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi