Hart i Ter Stegen briljirali, Barca ovjerila četvrtfinale
Foto: EPA

Liga prvaka

Hart i Ter Stegen briljirali, Barca ovjerila četvrtfinale

E. Škorić

Nogometaši Barcelone slavili su protiv Manchester Cityja i u uzvratnom susretu osmine finala Lige prvaka.

Barcelona je na Nou Campu očekivano osigurala plasman među osam najboljih evropskih timova. 

Katalonci su već u prvom susretu, koji je odigran na Etihadu, slavili s 2:1 i Građani su bili u (ne)mogućoj misiji. Izabranici Manuela Pellegrinija odigrali su solidnu partiju, pružili su dobar otpor, ali nisu uspjeli prirediti senzaciju.

Messi je u 11. minuti zaprijetio Englezima, ali je Joe Hart odbranio. Prethodno je i Neymar imao lijepu priliku za Barcelonu. 

Domaći su poveli u 31. minuti. Ivan Rakitić je primio loptu od Lionela Messija i sa šest-sedam metara je lobovao Harta, koji je istrčao sa gola.

Do kraja prvog dijela Suarez pogađa stativu gostujućeg gola, a do poluvremena je ostalo 1:0. City je puno bolje igrao u drugih 45 minuta iako su domaći redali šanse.

Bilježimo dobar pokušaj Messija na početku drugog dijela, potom Suareza u 63. minuti, te Messija minutu kasnije. City je također imao svoje šanse, te se pokušavao vratiti u igru. 


Mllner i Yaya Toure su bili najbliži da savladaju Ter Stegena, dok je gol Albe u 71. minuti izblokiran. Neymar je, zatim, u 77. minuti izašao jedan na jedan s Hartom, ali engleski golman je odbranio. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U istoj minuti penal za City. Pique je srušio Sergija Aguera, a Argentincu je penal odbranio sjajni Ter Stegen. 

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.