Hartson: Bilo bi smiješno da Celtic proda Šimunovića

Kaže bivši napadač zeleno-bijelih

Hartson: Bilo bi smiješno da Celtic proda Šimunovića

Uslijed špekulacija da bi novopečeni bh. reprezentativac Jozo Šimunović mogao napustiti Celtic oglasio se i bivši fudbaler ovog kluba John Hartson. 

Britanski mediji već danima pišu o tome kako bi Šimunović mogao preseliti u Premier ligu, gdje ga želi Burnley, međutim nekadašnji Celticov napadač John Hartson je za BBC izjavio kako bi prodaja bila pogubna za zeleno-bijele. 

"Rodgers ne smije dozvoliti prodaju Šimunovića. Ostao bi bez odbrane. Keane je prodan Evertonu, Boyata povrijeđen, kao i Sviatchenko. Bilo bi smiješno prodati Šimunovića", kazao je Hartson koji je za Celtic igrao od 2001. do 2006. godine. 

Burnley je, kako se navodi, za dovođenje Šimunovića spreman izdvojiti deset miliona eura. 

Šimunović, podsjetimo, od 2015. godine nosi dres Celtica. Škotski tim je s njim u odbrani srušio 50 godina star rekord i odigrao 28 utakmica bez poraza. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi