Hat-trick Arde protiv Gladbacha, remi Cityja i Celtica

Barca i City idu u nokaut fazu Lige prvaka

Hat-trick Arde protiv Gladbacha, remi Cityja i Celtica

E. Čaušević

Fudbaleri Barcelone i Manchester Cityja ostvarili su večeras pobjede u posljednjem kolu grupne faze Lige prvaka.

Katalonska ekipa na Nou Campu ugostila je Borussiju Monchengladbach, te je slavila sa ubjedljivih 4:0. Barca je do prednosti stigla u 16. minuti utakmice kada je svoj deseti gol u ovoj sezoni Lige prvaka postigao Lionel Messi.

Tek u drugom poluvremenu Barcelona je riješila pitanje pobjednika. Na scenu je stupio Arda Turan koji je postigao hat-trick. Turčin je prvo pogodio u 50. minuti za 2:0, a tri minute kasnije ponovo je zatresao mrežu gostiju. Konačnih 4:0 Turan je postavio u 67. minuti nakon asistencije Alcacera.

U istoj grupi snage na Etihadu odmjerili su Manchester City i Celtic. Pep Guardiola na teren je poslao rezervni sastav što su gosti djelomično iskoristili jer su osvojili bod odigravši 1:1.

Celtic je poveo već u 4. minuti utakmice golom Robertsa, ali je konačnih 1:1 samo pet minuta kasnije postavio Iheanacho.

Barcelona je grupnu fazu završila na prvom mjestu sa 15 bodova, dok je City drugi sa devet. U Evropsku ligu ide Gladbach, dok Celtic završava evropsku priču za ovu sezonu.

Liga prvaka, grupa C:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Barcelona - Gladbach 4:0

Manchester City - Celtic 1:1


Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi