Hat-trick Eto'a, Višća i društvo razbili Bešiktaš

Turska Superliga

Hat-trick Eto'a, Višća i društvo razbili Bešiktaš

E. Škorić

Basaksehir je u 29. kolu turske Superlige savladao Bešiktaš s uvjerljivih 3:1.

Aktuelni prvak i lider na tabeli gostovao je kod Basaksehira i na kraju je doživio treći poraz, a Edin Višća i društšvo primakli su se crno-bijelima na šest bodova.

Za samo 18 minuta domaćin je vodio 2:1, a strijelci su bili Under dvaput i jednom Adebayor. Kod gola Adebayora u 12. minuti asistent je bio upravo bh. reprezentativac Edin Višća, koji je odigrao svih 90 minuta.

Ionako težak poraz Bešiktaša ublažio je Demba Ba golom u 87. minuti.

Nešto ranije Fenerbahče je pogocima Sowa s 2:1 pobijedio Rizespor dok je meč Adanaspora i Antalyaspora završen pobjedom gostiju od 5:2 uz tri gola Samuela Eto'a. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi