Hat-trick Gameira za četiri minute u pobjedi Atletica

Jorgandžije slavile protiv Sporting Gijona

Hat-trick Gameira za četiri minute u pobjedi Atletica

Fudbaleri Atletico Madrida slavili su pobjedu danas na gostovanju kod Sporting Gijona sa 4:1 u okviru 23. kola španske La Lige. 

Prvo poluvrijeme ove utakmice nije ponudilo veće šanse. Ekipa Sportinga bila je nešto opasnija, a najbolju priliku za postizanje pogotka imali su u 38. minuti kada je Lacina Traore iz dobre situacije šutirao pored gola.

Nastavak meča donio je mnogo šansi i golova. Prvo je Atletico poveo u 46. minuti kada je Carrasco postigao vodeći gol, ali samo tri minute kasnije Sergio Alvarez je izjednačio rezultat za domaće.

Do samog finišta nije bilo većih šansi i mislilo se da će ekipe podijeliti bodove, ali ipak su do kraja pala čak tri pogotka i to su sva tri djelo istog fudbalera - Kevina Gameira. Francuski napadač je prvo pogodio u 81. minuti, pa u 82., pa u 85. minuti što znači da je za samo četiri minute postigao hat-trick.

Atletico je nakon ove pobjede ostao na 4. mjestu sa 45 bodova, dok je Gijon ostao u opasnoj zoni sa samo 16 bodova.

Potražite više informacija na temu La Liga:



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi