Hat-trick Mandžukića, Juventus siguran

Liga prvaka, grupa A

Hat-trick Mandžukića, Juventus siguran

E. Škorić

Važne pobjede ostvarili su večeras Atletico Madrid i Juventus u petom kolu grupe A Lige prvaka.

Atletico je na Vicente Calderonu razbio Olympiakos i tako osigurao prolaz u osminu finala, te se zacementirao na prvo mjesto sa tri boda više od Juventusa.

Madriđani su s lakoćom pred svojim navijačima savladali Grke. Poveli su u devetoj minuti, kada je gostujući golman Jimenez poklonio loptu Juanfranu, ovaj dodao do Raula Garcije, koji je pogodio za 1:0.

U 38. minuti Ansaldi prizemno ubacuje, Mario Mandžukić postavlja nogu i to je već 2:0, što je bio i rezultat prvog dijela.

U nastavku Mario show. Hrvatski reprezentativac je u 62. pogodio za 3:0, a tri minute kasnije okrunio fantastičnu predstavu hat-trickom.  U 69. minuti je izašao iz igre, te je ispraćen gromoglasnim aplauzom s tribina.

Juve se mučio u Švedskoj protiv Malmoa na neuslovnom terenu. Stara dama je preko Marchisija imala tri velike šanse, ali Malmo se dobro držao. 

I onda u 49. minuti Fernando Llorente izlazi sam pred gol domaćih, te pogađa za 0:1 i veoma važna tri boda Juventusa, koja je potvrdio sjajni Carlos Tevez u samoj završnici utakmice.

Kolo prije kraja, Atletico ima 12 bodova, Juve devet, Olympiakos šest, a Malmo samo tri boda.

Liga prvaka, grupa A, 5. kolo:
Atletico - Olympiakos 4:0 (Garcia 9, Mandžukić 38, 62)
Malmo - Juventus 0:2 (Llorente 49, Tevez 89)

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:


Fernando Llorente Goal - Malmo 0-1 Juventus... by Football--Live


Olympiakos goalkeeper miss and Raul Garcia for... by europeanlegauelivegoal
Goal Mario Mandzukic - Atletico Madrid 3-0... by Soccer-Way
Goal Mario Mandzukic - Atletico Madrid 4-0... by Soccer-Way

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.