Hat-trick Đorđevića, asistencija Lulića
Foto: EPA

Serija A, 5. kolo

Hat-trick Đorđevića, asistencija Lulića

E. Škorić

Srbijanski napadač Filip Đorđević briljirao je večeras u susretu Palerma i Lazija (0:4).

Nakon dva poraza u nizu, Lazio je večeras lakše od očekivanog slavio protiv Palerma na Siciliji.

Rimljane je predvodio sjajni Đorđević, koji je postigao hat-trick. Prvi gol postigao je u završnici prvog dijela nakon dodavanja Antonija Candreve.

Petnaestak minuta prije kraja Đorđevića je uposlio naš reprezentativac Senad Lulić, a onda je srbijanski nogometaš u 83. prizemnim udarcem matirao Sorrentina, postavivši nedostižnih 3:0. U samom finišu još jedna lopta u mreži nemoćnog domaćina. Strijelac za 4:0 bio je Parolo.

Lulić je igrao 90 minuta za nebesko-plave, koji sada imaju šest bodova (2-0-3 omjer) i zauzimaju deveto mjesto na tabeli, dok je Palermo pretposljednji sa tri boda, a Sicilijanci u prvih pet kola nisu upisali nijednu pobjedu. 

Serija A, 5. kolo:
Palermo - Lazio 0:4 (Đorđević 45, 75, 83, Parolo 90)

Potražite više informacija na temu Serie A:

 

Goal Filip Djordjevic .Palermo 0 - 1 Lazio... by Sallar1khan
Goal Filip Djordjevic .Palermo 0 - 2 Lazio -29... by Sallar1khan

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.