Hatem Ben Arfa od januara u novom klubu
Foto: EPA

Napušta PSG

Hatem Ben Arfa od januara u novom klubu

M. Šljivak

Hatem Ben Arfa u januaru će definitivno promijeniti klub.

Ovaj 30-godišnji fudbaler već više od godinu dana ne dobija pravu šansu u dresu francuskog PSG-a i izvjesno je kako za njega sreće u Parizu nema.

U januaru bi Ben Arfa mogao ponovo obući dres nekadašnjeg kluba Newcastlea. Trener tima sa St. James Parka Rafa Benitez rado bi ga vidio u svom timu i navodno će rukovodstvo tima pokušati da ga angažuje u januaru.

Ben Arfa je već četiri godine nastupao za Svrake. Igrao je za klub u periodu od 2010. do 2014. godine, ali je tim napustio nakon sukoba sa tadašnjim trenerom Alanom Pardewom.

Igrao je potom za Hull i Nicu, a u ljeo 2016. godine je kao veliko pojačanje stigao u PSG, gdje se međutim nije naigrao i od ove sezone se na njega uopšte ne računa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Za Newcastle je francuski fudbaler odigrao ukupno 86 utakmica i postigao je 14 pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi