Hazard i De Bruyne žele Grčkoj da ode na Svjetsko prvenstvo

U Bosni žele pobijediti

Hazard i De Bruyne žele Grčkoj da ode na Svjetsko prvenstvo

E. Škorić

Krilni fudbaler Chelseaja Eden Hazard sretan je zbog plasmana na Svjetsko prvenstvo.

Belgija je trijumfom nad Grčkom (2:1) sinoć postala prva reprezentacija koja se plasirala na Mundijal kroz evropske kvalifikacije. 

I dok Belgijanci slave, Grci tuguju. Oni su porazom pali na treće mjesto, ali uzdaju se da će Belgija na gostovanju u BiH narednog mjeseca ostati neporažena.

"Ovo je dan za slavlje. Po povratku ćemo slaviti s našim narodom. Uspjeli smo pred fantastičnim grčkim navijačima zadržati prednost i doći do pobjede. Grci su sjajni, nadam se da će otići na Svjetsko prvenstvo", rekao je Hazard nakon meča, pa je kratko dodao:

"Pokušat ćemo da porazimo Bosnu i Hercegovinu. Ne idemo tamo tek reda radi".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Naš cilj  bio je da odemo na Svjetsko prvenstvo, bez obzira na sve. Sinoć je bilo presudno da smo dali drugi gol, ali naravno da je i prvi bio važan. Grčkoj ostaje da se bori s Bosnom za drugo mjesto, želim joj puno sreće", dodao je veznjak Manchester Cityja Kevin de Bruyne.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi