Hazard: Ja možda vrijedim 300 miliona eura

Zanimljiv komentar fudbalera Chelseaja

Hazard: Ja možda vrijedim 300 miliona eura

Cijene fudbalera ovog ljeta su skočile nenormalnom brzinom. Tokom prethodna dva mjeseca bili smo svjedoci transfera Neymara iz Barce u PSG, Dembelea iz Dortmunda u Barcelonu i Mbappea iz Monaca u PSG.

Neymar je oborio svjetski rekord u visini obeštećenja jer ga je PSG platio Barci 199,8 miliona funti, dok je Dembele izjednačio prošlogodišnji rekord Pogbe jer ga je Barca Dortmundu platila baš kao United Pogbu Juventusu - 94,5 miliona funti. 

Tu će se naravno umiješati i Mbappe, ali narednog ljeta. Naime, njega je PSG ove godine doveo samo na posudbu jer ne smiju prekršiti finansijski fair play, a narednog ljeta su obavezni da ga plate nestvarnih 165,7 miliona funti što znači da će on postati drugi najskuplji fudbaler u historiji. 

Povodom toga novinari su upitali Belgijanca Edena Hazarda da objasni koliko bi on vrijedio novca ukoliko bi se odlučio na transfer jednog dana, a njegov odgovor je bio veoma zanimljiv. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ne znam koliko bih koštao. Možda 300 miliona eura (265 miliona funti)? Zavisi od tržišta", rekao je Hazard, pa se osvrnuo na transfer Neymara. 

"Neymar je Brazilac, ima veliki potencijal, godinu je mlađi od mene i igrao je za Barcelonu. Vrijednost transfera također ovisi i od ugovora i mnogo drugih stvari. Vidjet ćemo koliko ću ja koštati ukoliko se nekada odlučim na transfer", rekao je Belgijanac. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi