Hazard: Mišići nisu za mene, ja hoću loptu
Foto: EPA

Belgijanac odgovorio kritičarima

Hazard: Mišići nisu za mene, ja hoću loptu

Eden Hazard se od kraja prošle sezone muči s povredom članka, a navijači Chelseaja još uvijek čekaju da se omaleni Belgijanac vrati u pravu formu i ponovo "zapleše" na terenu, baš kako je to radio u proteklim godinama.

Belgijanac je sigurno jedan od najboljih svjetskih fudbalera. Niko ne može osporiti njegovo fudbalsko znanje i izuzetne tehničke sposobnosti. Ipak, u posljednje vrijeme je sve više onih koji dovode u pitanje njegovu fizičku snagu, te smatraju da bi postao mnogo bolji kada bi, recimo poput Cristiana Ronalda, više radio na fizičkoj spremi.

Međutim, Hazard ne smatra da su snaga i brzina od presudne važnosti za njegov stil igre. Upravo o "savjetima" da poradi na snazi, govorio je za France Football.

"Iskreno, mali sam, ali sam čvrst. Fokusiram se samo na svoje noge. Nikada neću biti jak poput nekih. Kada ste previše jaki, gubite malo na igri...Benzema iz Lyona i Benzema iz Real Madrida nisu isti!", istakao Hazard, pa dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ipak, tu je i stvar evolucije. Cristiano, kada je tek počeo, nije bio ovakav. Sada je mašina. Ja to nisam želio. Mišići nisu za mene, ne mogu ja to. Ja hoću loptu, hoću da igram".

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi