Hazard: Nagradu bih podijelio sa svojim saigračem
Foto: EPA

Vjeruje da je Kante zaslužio titulu najboljeg igrača

Hazard: Nagradu bih podijelio sa svojim saigračem

E. Čaušević

Fudbaleri Chelseaja plasirali su se u finale FA kupa nakon što su jučer u polufinalnom duelu savladali Tottenham sa 4:2.

Plavci su uspjeli da se plasiraju u finale golovima u finišu utakmice. Vjerovatno ključni gol postigao je Eden Hazard u 75. minuti koji je tada povisio na 3:2. Konačan rezultat pet minuta kasnije postavio je Matić eurogolom na asistenciju Hazarda.

Poznato je da je Hazard u konkurenciji da na kraju sezone osvoji nagradu za najboljeg igrača Premiershipa. Ipak, Belgijanac je izjavio nakon utakmice da će tu nagradu podijeliti sa svojim saigrače ukoliko se ispostavi da je on osvajač iste.

"Ako osvojim nagradu za najboljeg igrača Premiershipa u ovoj sezoni onda ću na pozornicu pozvati N'Goloa Kantea da podijelimo tu nagradu. On je zaslužio da osvoji ovu nagradu", rekao je Hazard.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi