Hazard pred meč na Grbavici pokazao svoju veličinu
Foto: EPA

Nudio Vertonghenu da bude kapiten

Hazard pred meč na Grbavici pokazao svoju veličinu

E. Čaušević

Reprezentacija Belgije sinoć je na Grbavici savladala bh. selekciju u sjajnoj utakmici sa 4:3 i tako potvrdila da je trenutno jedna od najboljih ekipa u Evropi.

Navijači na Grbavici mogli su pratiti sjajnu utakmicu i vidjeti čak sedam golova iako je teren bio ispod svih očekivanja. Nažalost, naša reprezentacija nije uspjela da upiše tri boda koja su nam bila potrebna kako bi nastavili sanjati plasman na SP u Rusiji. Belgija je na kraju slavila sa 4:3 i mora se priznati potpuno zasluženo.

Jedan od strijelaca za gostujući tim bio je Jan Vertonghen koji je sinoć na Grbavici odigrao svoj 95. meč za Belgiju i tako je postao trenutno igrač sa najviše nastupa za svoj tim. Ovaj defanzivac je nakon utakmice priznao da mu je Eden Hazard nudio i kapitensku traku u sinoćnoj utakmici.

"Hazard je želio da ja budem kapiten protiv BiH i to je bio zaista njegov nevjerovatan potez. Ipak, ja sam igrač koji ne želi da se izdvaja u timu i morao sam odbiti njegovu ponudu. Sretan sam što sam ostvario ovaj jubilej i nadam se da ću odigrati još mnogo utakmica u dresu reprezentacije Belgije", rekao je Vertonghen.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi