Hazard zbog povrede van terena dva mjeseca
Foto: EPA

Hendikep za Belgiju, ali raste zabrinutost i u Chelseaju

Hazard zbog povrede van terena dva mjeseca

Veliki hendikep za reprezentaciju Belgije će biti neigranje njihovog najboljeg igrača Edena Hazarda na prijateljskoj utakmici protiv Češke, ali i na utakmici kvalifikacija za Svjetsko prvensto protiv Estonije.

Naime, Hazard će propustiti ove susrete nakon što je na jučerašnjem treningu doživio frakturu članka.

"Eden Hazard će propustiti utakmice protiv Češke i Estonije zbog povrede do koje je došlo kada je na današnjem treningu iskrenuo članak. Više informacija za 48 sati", kratko je obavještenje objavljeno na zvaničnom Twitter profilu reprezentacije Belgije, međutim vrlo brzo nakon ovoga u medijima su se pojavile informacije da se radi o težoj povredi sjajnog fudbalera. 

Prema posljednjim informacijama, Belgijanac bi trebao pauzirati oko dva mjeseca, što je razlog za zabrinutost i u taboru Chelseaja, jer su velike šanse da njihov najbolji igrač neće biti spreman za početak naredne sezone.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Kada je riječ o kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, Belgija se trenutno nalazi na prvom mjestu Grupe H sa 13 bodova. Na drugom mjestu se nalazi reprezentacija Grčke sa dva boda manje, dok je Bosna i Hercegovina treća sa 10 bodova.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi