Hazard: Zlatna lopta? To nikada nije bio moj cilj
Foto: EPA

Belgijanac o nominaciji za prestižnu nagradu

Hazard: Zlatna lopta? To nikada nije bio moj cilj

Jedan od najboljih fudbalera današnjice, Eden Hazard, je našao svoje mjesto među 30 kandidata za prestižnu Zlatnu loptu, međutim on ističe da nikada nije imao za cilj doći do ovog priznanja, te da o istom i ne razmišlja.

Hazard je istakao da je tokom protekle sezone imao samo jedan cilj, a to je pružati što bolje partije na terenu. 

"To za mene uopšte nije cilj. Prošle godine sam samo želio imati što bolju sezonu. Bila je to odlična godina", kratko je poručio fudbaler Chelseaja, te dodao da ga je sama nominacija za Zlatnu loptu pomalo iznenadila.

U protekloj sezoni je sjajni krilni fudbaler uspio postići 17 golova u svim takmičenjima u dresu Chelseaja, a ovo je za njega četvrti put, nakon 2013., 2014., i 2015. godine, da je nominovan za Zlatnu loptu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nominaciju Edena Hazarda za prestižno priznanje je prokomentarisao i njegov trener iz Chelseaja, proslavljeni italijanski stručnjak Antonio Conte.

"Svi znamo da je talentovan, znamo koje su njegove jače strane. On je zaista, zaista talentovan i dobar igrač...On je dobar čovjek, dobar dečko", istakao je Antonio Conte.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi