Henchoz: Liverpool nema nikakve šanse za titulu
Foto: EPA

Nekadašnji štoper Redsa nezadovoljan defanzivnom linijom

Henchoz: Liverpool nema nikakve šanse za titulu

Nekadašnji štoper Liverpoola Stephane Henchoz je oštro kritikovao odbranu ekipe sa Anfielda i istakao da zbog loše zadnje linije njegov bivši klub nema nikakve šanse da ove sezone dođe do titule.

Henchoz je bio dio ekipe Liverpoola koja je 2001. godine osvojila Kup UEFA, Liga Kup i FA Kup, a uspjeh ove generacije se, u velikoj mjeri, temeljio na odličnoj igri u defanzivi.

Ipak, nekadašnji reprezentativac Švicarske smatra da je ekipa koju vodi Jurgen Klopp, za razliku od Liverpoola iz "njegovog vremena", izuzetno slaba u defanzivi.

"Odbrana je bila veliki problem prošle sezone i svi su se nadali da se stvari mogu popraviti. Mislim da definitivno moraju nekoga kupiti. Najmanje jednog ili dva štopera. Pokušali su dovesti Van Dijka, ali nisu uspjeli realizovati taj transfer", izjavio je Henchoz.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ne znam. Čini mi se da se uvijek dešavaju iste greške. Jako slaba odbrana, jako loše...Gledajući trenutnu situaciju, nemaju apsolutno nikakve šanse da se bore za titulu", istakao je bivši štoper Redsa, pa dodao:

"Bili bi više nego sretni da završe među prve četiri ekipe, ali ako nastave ovako primati golove, ne vidim kako to mogu postići, nažalost."

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi