Henry očitao lekciju Diegu Costi

Prisjetio se svojih ponuda

Henry očitao lekciju Diegu Costi

Brazilski napadač sa španskim pasošem Diego Costa u posljednje vrijeme je u centru pažnje engleske, ali i svjetske javnosti.

Costa je navodno dobio bogatu ponudu iz Kine zbog koje se posvađao sa čelnicima Chelseaja pa nije putovao na meč Premiershoiap kod Leciestera. 

Njegovu situaciju komentarisao je i nekadašnji napadač Arsenala Thierry Henry koji je Costi poručio da je i on bio u sličnim situacijama, ali da nije napustio Arsenal. 

"Mislim da je zbog lige, zbog navijača, ali i zbog Chelseaja dobro što se Costa vratio. Mogu razumjeti da je razmišljao o toj ponudi iz Kine. Odluka zavisi od toga koji su vam prioriteti. Imao sam nekoliko nevjerovatnih ponuda dok sam bio član Arsenala. Kada smo bili neporaženi u ligi došlo je nekoliko klubova koji su mi nudili duplo veću ili čak tri puta veću platu, ali odlučio sam da ostanem u Arsenalu. Moj prioritet nije bio novac. Možete pitati bilo kojeg fudbalera širom svijeta da mu povećate primanja i rijetko koji će odbiti. Moja razmišljanja su bila drugačija. To zavisi od vaših prioriteta", rekao je Henry.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo da je Henry svojevremeno igrao z Arsenal od 1999. do 2007. godine kada je prešao u Barcelonu. Kasnije se vratio u Arsenal na posudbu i odigrao još četiri meča te postigao jedan gol.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi