Henry: U Premier ligi igra samo jedan napadač svjetske klase
Foto: EPA

Zanimljivo razmišljanje Francuza

Henry: U Premier ligi igra samo jedan napadač svjetske klase

Legendarni fudbaler Arsenala Thierry Henry zauzeo je veoma zanimljiv stav da trenutno u engleskoj Premier ligi igra samo jedan napadač svjetske klase.

Uprkos tome što u Engleskoj nastupaju brojni fantastični napadači, od kojih ćemo onako na prvu izdvojiti Kanea, Lukakua, Moratu, Ibrahimovića ili Lacazettea, Henry smatra da je jedini prvoklasni napadač u ligi Cityjev Sergio Aguero.

"Jedini napadač koji je zaista svjetska klasa jeste Sergio Aguero. On je viši nivo u odnosu na ostale napadače u ligi i treba mu dati malo više poštovanja, jer ponekad izgleda kao da se njegovi uspjesi zanemaruju kao da se ništa nije desilo. Aguero je klasa zbog svoje konstantnosti, godinama je na nivou i najduže igra na vrhunskom nivou", jasan je Henry.

Arsenalova legenda ima visoko mišljenje i o ostalim napadačima najboljih klubova u ligi, ali njihov kvalitet uzima s velikom rezervom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Lukaku je tek stigao u Manchester United i nije igrao dugo u Ligi prvaka. Ni Kane se prošle godine nije naigrao u Ligi prvaka, ali ni u Evropskoj ligi, Evropskom prvenstvu... Morata je često bio na klupi u Real Madridu, dok je u Juventusu imao dobru godinu ali je igrao sa Tevezom i Llorenteom. To su dobri igrači i možemo biti sretni da imamo četiri ovakva napadača u Premier ligi", zaključio je Henry.

Kako god, Henryjeva izjava će sigurno naići na različite komentare, jer mnogi nisu saglasni sa ovim što je rekao za Sky Sports. Ali, mišljenje takve legende se mora poštovati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi