Hercegovac među najslabije plaćenim igračima u Seriji A

Prema portalu Transfermarkt.it

Hercegovac među najslabije plaćenim igračima u Seriji A

Golman Parme koji je rođen u Čapljini, Marijan Ćorić, prema istraživanju portala Transfermarkt.it do sada je najmanje zarađivao u elitnom rangu italijanskog fudbala.

Ovaj 20-godišnji golman u redove Parme stigao je 2013. godine iz Istre 1961, a njegova godišnja primanja u dojučerašnjem članu Serije A iznosila su 25.000 eura po sezoni.

Sa svojim zarađivanjima u Italiji ne može se pohvaliti ni talentovani fudbaler Palerma Andrea Fulignati koji godišnje zarađuje 30.000 eura, dok Alex Meret iz Udinesea po sezoni ima 40.000 eura. Osam hiljada više ima Abdoul Meyker Yabrè iz Rome, a godišnja primanja njegovog saigrača Antonija Sanabrije iznose 50.000 eura.

Isaac Donkor koji nosi dres Intera godišnje zarađuje 60.000 eura, dok Hellas Verone za usluge Pierluigija Gollinija godišnje izdvaja 80.000 eura. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti