Herrera odbija kapitensku traku Uniteda
Foto: EPA

Ne želi biti kapiten

Herrera odbija kapitensku traku Uniteda

M. Šljivak

Španski veznjak Ander Herrera nema namjeru da od naredne sezone uzme kapitensku traku Manchester Uniteda.

Aktuelni kapiten kluba Wayne Rooney će vjerovatno napustiti klub na kraju sezone i pozicija kapitena će ostati upražnjena. 

Također, zamjenik Michael Carrick odlazi u penziju, pa se spominjala mogućnost da će novi kapiten biti Ander Herrera.

Ipak, Španac ne želi da nosi traku, jer smatra kako bi to trebao biti Englez.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Zahvalan sam što o meni razmišljaju kao o kapitenu, ali ne vjerujem da bi se uskoro moglo desiti da budem kapiten Uniteda. To je velika stvar, jer, pogledajte samo kapitene u prošlosti. Tu su sve velika imena i vjerujem da treba proći određeni period u klubu kako bi se postalo kapitenom. Logično je da kapiten bude Englez", rekao je Herrera.

Tako je Španac unaprijed odbio da bude predvodnik igrača Uniteda u narednoj sezoni, a posljednji igrač van Engleske koji je imao ulogu kapitena je Nemanja Vidić i koji je traku nosio tri godine.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi