Herta najavila prelazak na novi stadion

Od 2025. godine

Herta najavila prelazak na novi stadion

Teme:

Hertha BSC će od 2025. godine nastupati na novom stadionu, saopšteno je na zvaničnoj stranici kluba iz njemačke prijestolnice.

Prema riječima finansijskog direktora Herthe Inga Schillera, potrebe kluba se ne poklapaju sa stanjem Olympiastadiona pa je odlučeno da se uskoro krene u projekat izgradnje vlastitog stadiona.

"Iz finansijskih razloga potrebno nam je da imamo vlastiti stadion. Time bi mogli pozitivno poslovati i biti kompetitivni u Bundesligi", poručio je Schiller.

Novi stadion će biti smješten odmah do Olympiastadiona, imat će kapacitet od 55 hiljada ljudi i Hertha će ga imati samo za sebe, a ne dijeliti s nekim drugim klubom. Osim toga, na njemu neće biti atletske staze pa će tribine biti puno bliže igralištu, što bi moglo privući navijače.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi