Hertha na pogon Kaloua do nove pobjede

Slavili protiv Moenhengladbacha

Hertha na pogon Kaloua do nove pobjede

Fudbaleri Herthe slavili su danas u okviru 10-tog kola Bundeslige protiv Borussije Moenhengladbach sa uvjerljivih 3:0.

Domaći su poveli već u 18. minuti, a nakon veoma lijepe akcije pogodio je Salomon Kalou. Taj rezultat na semaforu je stajao sve do 33. minute kada je isti fudbaler ponovo pogodio za 2:0.

Tu nije bio kraj mukama gostujućih fudbalera jer je Kramer samo šest minuta kasnije dobio drugi žuti, odnosno crveni kartin.

Gosti nisu mogli ništa napraviti u nastavku meča sa igračem manje pa su primili još jedan pogodak, a strijelac je ponovo bio Kalou i to u 84. minuti. Naš reprezentativac Vedad Ibišević odigrao je cijeli meč za domaće.

Hertha je nakon ove pobjede 3. na tabeli sa 20 bodova, dok je Borussija na 11. mjestu sa osam bodova manje.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi