Hertha se ne šali, Ibišević nastavio sjajnu seriju
Foto: EPA

Bundesliga

Hertha se ne šali, Ibišević nastavio sjajnu seriju

E. Škorić

Nogometaši Herthe upisali su novu pobjedu, a naš Vedad Ibišević na konto je dodao još jedan pogodak.

U derbiju "klubova koji su nas sve iznenadili" Hertha je s 2:1 pobijedila Koeln i došla na drugo mjesto, izjednačivši se bodovno sa Bayernom koji ima utakmicu manje.

Vodeći gol za berlinski tim postigao je Ibišević u 13. minuti nakon dodavanja Weisera, ali je Modeste u 65. izjednačio na 1:1. U 74. minuti Stark je pogodio za pobjedu Herthe.

Modeste je vodeći na listi strijelaca sa osam golova, Aubameyang ima sedam, a Ibišević gol manje.

Hoffenheim je u Leverkusenu slavio sa visokih 3:0 protiv Bayera. Volland je u sedmoj minuti dobio direktan crveni karton protiv bivšeg kluba, pa je Hoffenheimu u nastavku bilo lakše. Demirbay, Wagner i Zuber su pogađali u pobjedi Hoffenheima.

Borussia Dortmund je u Ingolstadtu remizirala s 3:3. Za goste su pogađali Aubameyang, Ramos i Pulišić u nadoknadi. Freiburg je s 2:1 savladao Augsburg, dok je Darmstadt s 3:1 savladao Wolfsburg.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 8. kolo:
Darmstadt - Wolfsburg 3:1 (Ben-Hatira 25, Klenheisler 68, Sirigu 76/ Gomez 60)
Hertha - Koeln 2:1 (Ibišević 13, Stark 74/ Modeste 65)
Freibug - Augsburg 2:0 (Philipp 66)
Ingolstadt - Borussia D. 3:3 (Cohen 6, Lezcano 24, 59/ Aubameyang 59, Ramos 69, Pulišić 92)
Bayer - Hoffenheim 0:3 (Demirbay 15, Wagner 49, Zuber 60)


Ibisevic pogodio by goloviliga

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi