Hertha slavila protiv Stuttgarta, Ibiševiću žuti karton

Prva utakmica sedmog kola Bundeslige

Hertha slavila protiv Stuttgarta, Ibiševiću žuti karton

Fudbaleri Herthe i Stuttgarta su večeras sjajnom utakmicom u Berlinu otvorili sedmo kolo Bundeslige. Više uspjeha imao je domači tim koji je zabilježio pobjedu rezultatom 3:2.

Obje ekipe su uoči ovog duela bile u samom dnu tabele sa po pet osvojenih bodova, što svakako ne može zadovoljiti apetite ova dva popularna njemačka kluba. I jedna i druga ekipa tražile su pobjedu u ovom susretu sa kojim bi pobjegle sa dna tabele.

Sjajno je počelo za Stuttgart koji je poveo već u petoj minuti. Sjajnu akciju započeo je Vedad Ibišević koji je petom proigrao Kleina, nakon čega je ovaj proslijedio do Leitnera kojem je preostao najslađi dio posla. Hertha se u 22. minuti vratila u meč kada je Kalou iz jedanaesterca poravnao rezultat i postavio rezultat poluvremena.

Drugo polvurijeme donosi golijadu, koju u 64. minuti sjajnim golom započeo ponovo Solomon Kalou. Sjajno se Kalou snašao na asistenciju Stockera i u maniru napadača svjetske klase savladao nemoćnog Kirschbaum. 

Beerens je na asistenciju Ben Hatire u 75. minuti još jednim lijepim golom povisio na 3:1. U 77. minuti je naš napadač propustio sjajnu priliku kada je glavom i odlične pozicije šutirao pored gola. Konačni rezultat utakmice postavljen u 83. minuti. Iz jednog prekida je lopta doputovala u peterac golmana domaćih gdje se Sandro Wagner nije najbolje snašao i glavom proslijedio loptu iza leđa svog golmana.

U redovima poraženog Stuttgarta svih devedeset minuta odigrao je i Vedad Ibišević, koji se očigledno i dalje nalazi van zadovoljavajuće forme. Naš reprezentativac je pred kraj susreta bio poprilično nervozan a u 81. minuti je zaradio i javnu opomenu.

Hertha sada ima osam bodova i nakon nepunog sedmog kola zauzima dvanaestu poziciju, dok je Stuttgart ostao petnaesti uz vrlo realnu mogućnost da se nakon ovog kola nađe u zoni ispadanja. Očigledno Vedu i suigrače očekuje vrlo težak posao u Bundesligi ove sezone. 

Bundesliga, 7. kolo

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Hertha Berlin - Stuttgart 3:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.