Hertha želi zadržati Ibiševića: Novac je ključan
FOTO: EPA

Hvalio ga trener Dardai

Hertha želi zadržati Ibiševića: Novac je ključan

  Vedad Ibišević već neko vrijeme pruža fenomenalne partije u dresu berlinske Herthe.

Bh. napadač se zajedno sa Lewandowskim, Chicharitom, Modesteom i Aubameyangom nalazi na čelu liste strijelaca u Bundesligi, pa stoga nije iznenađujuće što su u Herthi intenzivirali pregovore o produženju saradnje. 

Ibiševiću ugovor sa Herthom važi do sljedećeg ljeta i dvije strane već uveliko pregovaraju, a u cijeloj priči problem predstavlja jedino novac. 

"Nevjerovatno je na koji način Ibišević ulazi u svaki trening. On živi za svoju profesiju", kazao je trener Pal Dardai za list Kicker, te dodao:

"Vedad vrlo dobro zna šta ima od Herthe, a šta mi od njega. Sa naše strane ima maksimalno povjerenje, pravi je lider i ovaj tim radi za njega. Novac je ključan u cijeloj priči. Nadam se da ćemo se naći negdje na sredini i da ćemo produžiti ugovor na još dvije godine. Onda neka ide u inostranstvo", dodao je.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ove sezone Ibišević je u šest odigranih prvenstvenih utakmica postigao pet golova i upisao dvije asistencije.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi