Heskey u Chelsea, Vieira u City?

Na Otoku sve otvoreno

Heskey u Chelsea, Vieira u City?

E. Škorić

Chelsea bi mogao zamjenu za Drogbu pronaći u Heskeyu, dok Manchester City želi dovesti Patricka Vieiru, piše Daily Mail.

Otočki klubovi nemaju mira, svakodnevno se traže nova pojačanja. Carlo Ancelotti šest utakmica, odnosno čitav januar, neće moći da računa na svog najboljeg strijelca Didiera Drogbu, koji nastupa na Afirčkom kupu nacija. Tako Daily Mail navodi da će na Stamford Bridgeu za njegovu zamjenu dovesti Emile Heskeya, iskusnog napadača Aston Ville.

Navodno, sa ponudom od 4 miliona funti vjeruje se kako bi Heskey napustio Villu i došao u Chelsea. Italijanski kolega Carlo Ancelottija, Roberto Mancini, želi pametno potrošiti 70 miliona funti, koliko su mu odobrili čelnici Cityja za transfere. Bivši Interov trener u svojim redovima želi ponovo Francuza Patricka Vieiru.

Svjetsko prvenstvo sve je bliže, a Vieira mora pronaći novi angažman kako bi više igrao i zaradio poziv selektora Pijetlova. Upravo je Mancini za 8 miliona funti doveo Vieru iz Juventusa u Inter 2006. godine.

"Ne mogu puno toga reći, zaista ne bih želio prodati svoje igrače, ali nemam pojma što bi se moglo dogoditi tokom januara", kazao je O'Neill, trener Aston Ville, koji bi Heskeya najradije zadržao, no...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.