Heynckes: Rodriguezu nije lako u Bayernu
Foto: EPA

Prolazi kroz tešku fazu

Heynckes: Rodriguezu nije lako u Bayernu

Novi Bayernov trener Jupp Heynckes izjavio je kako James Rodriguez ima njegovu punu podršku. 

Kolumbijski fudbaler se Bayernu priključio u ljetnom prijelaznom roku, međutim na fudbal u Bundesligi se još nije u potpunosti prilagodio, a otežavajuću okolnost mu predstavlja to što ne govori njemački. 

"Rodriguez ne zna jezik, fudbal je drugačiji od onoga na šta je navikao, a sve to utiče na mladog igrača. On prolazi kroz tešku situaciju i ima moju punu podršku. Još uvijek ga nisam upoznao, ali kada se vrati sa reprezentativne pauze razgovarat ćemo", izjavio je Heynckes. 

Ove sezone Rodriguez je za Bayern odigrao tri prvenstvene utakmice i pritom upisao po jedan gol i asistenciju. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Za njegovu posudbu Bayern je Real Madridu izdvojio 13 miliona eura, dok će Rodriguez godišnje zarađivati 6,5 miliona eura. Kolumbijac će inkasirati i 250.000 eura ukoliko uspije positići 12 ili više golova po sezoni, te dodatnih 250.000 eura za 20 asistencija za dvije sezone.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi