"Higuain, Icardi i Mandžukić su dobri, a Džeko je najbolji"

Fudbaler Sampdorije hvalio Dijamanta

"Higuain, Icardi i Mandžukić su dobri, a Džeko je najbolji"

Kapiten naše reprezentacije Edin Džeko igra možda i najbolju sezonu u karijeri. 

I, dok su prošle sezone sjevale negativne kritike sa svih strana, a Džeko promašivao nemoguće, ova sezone je potpuno druga priča. Trenutno našem napadaču u leđa gledaju sve najveće zvijezde Serije A, jer Dijamant predvodi listu strijelaca sa 17 golova.

Jedan od onih koji očito izuzetno cijene njegov kvalitet je i defanzivac Sampdorije Milan Škriniar. On je u jednom intervju za italijanske medije govorio o iskustvu igranja u Seriji A te je posebno nahvalio Džeku. Škriniar je u Sampdoriju stigao prošlog ljeta iz Žiline. Radi se o fudbaleru koji ima samo 22 godine i jedan je od najstandardnijih fudbalera u svom timu. On poručuje da u Italiji ima mnogo sjajnih napadača protiv kojih je teško igrati.

"Higuain, Mandžukić, Džeko i Icardi su veoma dobri. Svaki od njih ima svoje dobre strane. Ipak, za mene je Džeko najbolji od svih", rekao je Škriniar 

Slovački fudbaler može igrati i na poziciji veznog igrača što mu, svakako, nije strano, posebno u reprezentaciji.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Dugo vremena sam igrao kao vezni igrač. Zapravo, prije dolaska u Sampdoriju, igrao sam samo dvije ili tri godine kao defanzivac. U reprezentaciji Slovačke mi je lako kada me stave u vezni red, jer su tu Hamšik i Kučka. Samo trebam dodati loptu do njih", rekao je ovaj fudbaler. 

Podsjetimo da njegova ekipa narednu utaikmicu igra na domaćem terenu protiv Bologne sutra od 18.00 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi