Higuain srušio i Inter

Napoli stigao do nove pobjede

Higuain srušio i Inter

E. Čaušević

Fudbaleri Napolija savladali su Inter (2:1) na domaćem terenu u okviru 14. kola italijanske Serije A.

Napoli je i večeras pokazao da se nalazi u najboljoj formi od svih ekipa u Seriji A, te da su sada glavni favorit za osvajanje Scudetta. I večeras je do pobjede ekipu Napolija vodio fenomenalni Gonzalo Higuani.

Domaći su do vodstva stigli već u drugoj minuti utakmice kada je na asistenciju Callejona mrežu zatresao Higuain. Šansu za drugi gol Napoli je imao u 16. minuti preko Hamšika, ali je njegov udarac sjajno odbranio Handanovič.

Prvu ozbiljni priliku Inter je imao pet minuta prije kraja prvog dijela. Perišić je pucao sa vrha kaznenog prostora, ali je njegov udarac završio tik kraj desne stative. Da stvar bude gora za goste u 44. minuti ostali su sa igračem manje jer je Yuto Nagatomo dobio drugi žuti, odnosno crveni karton.

U drugom poluvremenu Napoli je strpljivo čuvao prednost jednog gola, dok Inter nije uspio da poveže ni tri pasa. To im se osvetilo u 62. minuti kada je Higuain pogodio za 2:0, ovaj put asistent je bio Raul Albiol.

Ipak, samo šest minuta kasnije Inter je uspio da smanji na 2:1, a strijelac je bio Adem Ljajić. Odličnu šansu za izjednačenje Inter je imao u 78. minuti. Brozović je imao sjajan solo prodor, ali je njegov udarac sa dvadesetak metara završio pored desne stative.

U nadoknadi vremena Inter je pogodio čak dvije stative, ali je ostali 2:1 za Napoli.

Napoli je ovom pobjedom preuzeo vrh tabele i sada ima 31 bod, dok je Inter drugi sa jednim bodom manje.

Ranije danas Fiorentina je remizirala na gostovanju protiv Sassoula 1:1. Fiorentina je povela u petoj minuti preko Valera, ali je bod domaćim donio Floccari u 42. minuti utakmice. Fiorentina je treća sa 29 osvojenih bodova, dok je Sassouolo šesti sa šest bodovanj manje.

Seria A, 14. kolo:

Napoli - Inter 2:1 (Higuain 2', 62'/Ljajić 68')

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sassouolo - Fiorentina 1:1 (Floccari 42'/Valero 5')


1-0 Gonzalo Higuaín FANTASTIC Goal HD - Napoli... by footballTV
Gonzalo Higuaín Goal - Napoli 2-0 Inter - 30-11... by beingoal1
Adem Ljajić Goal - Napoli 2-1 Inter - 30-11-2015 by Gol-Live
Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.