Higuain srušio Pescaru, Juve na pragu Scudetta

Serija A

Higuain srušio Pescaru, Juve na pragu Scudetta

E. Škorić

U 32. kolu italijanske Serije A Juventus je upisao novu pobjedu, pošto je savladao Pescaru s 2:0.

Juventus je nakon velike pobjede nad Barcelonom u Ligi prvaka, gostovao u Pescari i  pola snage je došao do nova tri boda, pa je sada na osam bodova više u odnosu na Romu, koja je odigrala tek 1:1 protiv Atalante.

Dvostruki strijelac za Staru damu bio je Gonzalo Higuain, koji ima 23 gola u Seriji A, dva manje od Andree Belottija i Edina Džeke. 

U ovom meču od prve minute je igrao bh. reprezentativac Miraelm Pjanić, ali je izašao na poluvremenu, jer ga trener čuva za revanš protiv Barcelone. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Lazio našeg Senada Lulića remizirao je kod Genoe s 2:2, a naš reprezrenetativac presjedio je čitav meč. Ovaj remi manje odgovara Laziju u borbi za Evropu, dok će Genoi bod puno značiti u borbi za opstanak.

Belotti je nastavio golgetersku seriju protiv Crotonea, ali Torino je odigrao samo 1:1 protiv gostiju. U duelu Palerma i Bologne nije bilo golova.


Gonzalo Higuain Goal HD Pescara 0 1 Juventus 15... by HdGoal

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi