Higuain srušio Viole na Artemio Franchiju

Odigran veliki derbi 11. kola Serije A u Firenci

Higuain srušio Viole na Artemio Franchiju

Fiorentina je večeras na svom Artemio Franchiju u okviru 11. kola talijanske Serije A ugostila Napoli. Gosti su slavili rezultatom 1:0. 

Prvu veliku priliku na susretu imale su Viole. Zaprijetio je u 18. minuti susreta Babacar, ali njegov udarac pogađa prečku gola Napolija. Osam minuta kasnije prijete i Napolitanci. Gonzalo Higuain je predriblao nekoliko fudbalera domaćina, šutirao, ali nije bio precizan. 

Sredinom prvog poluvremena povrijedio se fudbaler Napolija, Lorenzo Insigne, a njega je na terenu zamijenio Dries Mertens. Posljednju priliku u prvom poluvremenu vidjeli smo u posljednjem napadu. Higuain je poslao loptu u mrežu domaćina, ali je pogodak poništen zbog ofsajda. 

Početak drugog poluvremena nije ponudio mnogo uzbuđenja, a onda je došao 61. minut. Nakon gužve pred golom Neta lopta se odbila do Higuaina, a Argentinac matira golmana domaćih. 

Domaći su zaprijetili preko Marija Gomeza u 80. minuti utakmice, ali je udarac Nijemca odsjeo na prečki Cabralovog gola. Već u narednom napadu priliku je imao Higuain, međutim ovaj put Argentinac nije precizan. Ostalo je do kraja susreta 1:0 za ekipu sa San Paola.

Italija, Serija A, 11. kolo: 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Fiorentina - Napoli 0:1 (Higuain 61)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.