Higuain vratio Napoli na drugo mjesto

Napoli savladao Atalantu sa 2:1

Higuain vratio Napoli na drugo mjesto

E. Čaušević

Fudbaleri Napolija večeras su na domaćem terenu ostvarili pobjedu protiv Atalante (2:0) u okviru 36. kola italijanske Serije A.

Napoli se pobjedom uspio vratiti na drugo mjesto Serije A koje direktno vodi u Ligu prvaka. Domaća ekipa do prednosti je stigla u desetoj minuti utakmice kada je mrežu gostiju zatresao Higuain.

Domaći su do kraja prvog poluvremena imali još nekoliko sjajnih prilika, ali se rezultat nije mijenjao.

U drugom poluvremenu Napoli je imao incijativu na sredini terena, te je iskusno čuvao prednost. Napoli je u 77. minuti utakmice poveo sa 2:0, a ponovo je strijelac bio Higuain.

Argentinac je u dosadašnjem dijelu sezone postigao 31 gol i ubjedljivo vodi na listi strijelaca. Konačnih 2:1 postavio je Albiol autogolom pet minuta prije kraja utakmice.

Napoli je drugi sa 76 bodova dva više od trećeplasirane Rome, dok je Atalanta na 14. mjestu sa 41 bodom.

Seria A, 36. kolo:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Napoli - Atalanta 2:1


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi