Higuainov transfer u Juventus tema i u crkvi
FOTO: EPA

Pišu italijanski mediji

Higuainov transfer u Juventus tema i u crkvi

Transfer Gonzala Higuaina iz Napolija u Juventus uzdrmao je fudbalsku javnost u Italiji. 

Argentinski reprezentativac i najbolji strijelac Serie A u prošloj sezoni u transferu vrijednom 94 miliona eura je prešao u Juventus, a ovaj transfer izazvao je gnjev navijača Napolija budući da se radi o rivalskom klubu. 

Mediji u Italiji su objavili da se kritici na račun Higuaina priključio i jedan sveštenik katoličke crkve u blizini Napulja.

"Napolitancima je slomljeno srce prodajom Higuaina, ali izazivam vas da ne prihvatite klub za taj novac. Interes upravlja svijetom, ali nemojte mu se podsmjehivati, taj jadni momak je dobio sjajan prijedlog i prihvatio ga je, to je ljudska priroda. Bog, međutim, ne misli tako", kazao je Don Giuseppe Milo tokom jednog vjenčanja. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Higuain je tako postoa treći najskuplji igrač na svijetu nakon Balea i Ronalda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi