Historijski uspjeh: Leipzig osigurao plasman u Ligu prvaka
FOTO: EPA

U Berlinu razbili Herthu sa 4:1

Historijski uspjeh: Leipzig osigurao plasman u Ligu prvaka

E. Čaušević

Fudbaleri Leipziga slavili su danas na gostujućem terenu protiv Herthe (4:1) u meču 32. kola njemačke Bundeslige.

Leipzig je do prednosti stigao u 11. minuti utakmice kada je nakon asistencije Sabitzera mrežu domaće ekipe zatresao Werner. Na početku drugog poluvremena isti igrač je bio u centru pažnje jer je ponovo uspio da savlada golmana Herthe za 0:2.

Pet minuta prije kraja utakmice berlinski tim je vratio nadu u meč nakon autogola Khedire koji je smanjio na 1:2. Ipak, u samom finišu utakmice Leipzig je s dva gola riješio pitanje pobjednika. Junak gostiju bio je Selke koji je s dva gola donio nova tri boda svojoj ekipi.

Leipzig je drugi na tabeli Bundeslige sa 66 bodova čime je ovaj klub po prvi put u svojoj historiji osigurao plasman u Ligu prvaka, dok je Hertha na petoj poziciji sa 46 bodova. Bh. reprezentativac Vedad Ibišević u porazu svog tima odigrao je svih 90 minuta.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 32. kolo:

Hertha - Leipzig 1:4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi