Historijsko finale FA Kupa za Hull

Hull protiv Arsenala

Historijsko finale FA Kupa za Hull

M. Šljivak

Fudbaleri Hull Cityja plasirali su se u finale FA Kupa nakon što su danas na Wembleyu savladali ekipu Sheffield Uniteda rezultatom 5:3.

Sheffield je odigrao odlično prvo poluvrijeme u kojem su u dva navrata uspjeli zatresti mrežu Hulla. Baxter je u 19. minuti susreta zatresao mrežu Harpera za prednost Sheffielda od 1:0 u ovom susretu. 

Zanimljivo je bilo u finišu prvog poluvremena, kada su pala još dva gola. Prvo je Sagbo u 42. minuti pogodio za izjednačenje rezultata na 1:1, ali je Sheffield u 44. minuti preko Scougalla ponovo poveo za rezultat poluvremena od 2:1.

Nastavak donosi mnogo bolju igru Hulla i tri gola u mreži Sheffielda. Fryatt je u 49. minuti donio Tigrovima izjednačenje na 2:2, da bi pet minuta kasnije Tom Huddlestone pogodio za prvo vodstvo Hulla na meču od 3:2.

Sve dileme oko pobjednika otklonjene su u 67. minuti. Rezultat na 4:2 povećao je Quinn, da bi još dva gola pala u nadoknadi vremean. Murphy je u 90. smanjio na 4:3, da bi konačnih 5:3 postavio Meyler,te je Hull prošao u finale FA Kupa, gdje ih čeka duel s Arsenalom. Hullu je ovo prvo finale u historiji. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Polufinale, FA Kupa:

Hull - Sheffield United 5:3 (Sagbo 42' Fryatt 49', Huddlestone 54', Quinn 67', Meyler 90+3' / Baxter 19', Scougali 44', Murphy 90')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije