Hitzfeld: Pep će donijeti još mnogo uspjeha Bayernu
Foto: EPA

Švicarac hvali Bavarce

Hitzfeld: Pep će donijeti još mnogo uspjeha Bayernu

M. Šljivak

Nekadašnji trener minhenskog Bayerna Ottmar Hitzfeld smatra kako će Pep Guardiola u narednim godinama donijeti još mnogo uspjeha.

Španski stručnjak je u prvoj sezoni na klupi bavarskog giganta osvojio Bundesligu i Kup, a Hitzfeld smatra kako je Guardiola pravi čovjek za Bayern i da slijede godine novih uspjeha minhenskog kluba. 

"Uvjeren sam da će Guardiola ostati u Bayernu još nekoliko godina i da će biti veoma uspješan. Iz kluba stalno ponavljaju kako ga nikad neće otpustiti i to daje jasan znak da je njegova pozicija stabilna. Uspjeh uvijek dodatno osnaži trenerovu poziciju u klubu, ali imam osjećaj da su Bayern i Guardiola na istom nivou. Bayern treba trenera poput njega, iako mnogi tvrde suprotno", rekao je Hitzfeld.

Bayern je novu sezonu u Bundesligi otvorio pobjedom nad Wolfsburgom od 2:1...

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.