HNS brutalno kaznio Hajduk

Predsjedniku godinu dana suspenzije

HNS brutalno kaznio Hajduk

Mnogo se prašine podiglo oko nedavno neodigranog derbija između Dinama i Hajduka u kojem su zbog solidarnosti sa Torcidom odbili nastupiti fudbaleri splitskog kluba.

Za zelenim stolom pobjedu od 3:0 odnio je Dinamo ali to nije bio kraj kažnjavanju Hajduka, kojem je danas izrečena najveća kazna u historiji HNS-a.

Disciplinski sudac Krešimir Vlajčević bio je nemilosrdan prema Bijelim kojem su oduzeta dodatna tri boda a predsjedniku i čelnim ljudima Hajduka određena je jednogodišnja suspenzija. 

Kažnjeni su i igrači Hajduka koji su trebali započeti utakmicu protiv Dinama, pa će tako i dva bh. reprezentativca Tino Sven Sušić i Avdija Vršajević morati platiti po 750 KM.

Nekažnjeno su prošli trener Igor Turod, sportski direktor Goran Vulević i tehnički direktor Krešimir Mikulandra.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Navijači Hajduka su nakon spornog derbija koji je trebao biti odigran na Maksimiru dočekali na Poljudu svoje fudbalere kao prave heroje, a buna je podignuta i na ulicama Splita gdje su desetine hiljada navijača protestvovale protiv vodstva HNS-a.

Na kraju cijele priče, jedini je nastradao Hajduk.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.