HNS očekuje jednu od najvećih kazni u historiji
Foto: EPA

Zbog nereda njihovih navijača

HNS očekuje jednu od najvećih kazni u historiji

E. Čaušević

Reprezentacija Hrvatske jučer je remizirala protiv Češke (2:2) u utakmici koju je obilježio incident navijača Vatrenih.

Huligani su jučer ubacivali baklje na teren zbog čega je meč bio prekinut na nekoliko minuta što je omogućilo Češkoj da izjednači na 2:2. Čak je došlo i do tuče na tribinama jer su se ostali navijači željeli obračunati s ovim huliganima koji bi mogli dobro koštati svoju reprezentaciju. 

Izvršni direktor HNS-a, Damir Vrbanović, danas je izjavio da Hrvatskoj prijeti žestoka kazna od strane UEFA-e, te da će u ponedjeljak saznati koje sankcije su dobili.

"Iskreno, ne vjerujem u najgori ishod i izbacivanje sa Eura, ali sam siguran da će ovo biti jedna od najgorih kazni koje je HNS ikada dobio", rekao je Vrbanović.

Poznato je da će Disciplinska komisija UEFA-e Hrvatskoj suditi po četiri tačke, a to su: izazivanje nereda na tribini, korištenje pirotehničkih sredstava, rasizam i prekid utakmice.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi