HNS odlučio, Dalić ostaje selektor još dvije utakmice
Foto: EPA

Vodit će Hrvatsku u baražu

HNS odlučio, Dalić ostaje selektor još dvije utakmice

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) je na današnjoj sjednici ukazao povjerenje selektoru Zlatku Daliću, koji je imenovan kao privremeno rješenje nakon otkaza Anti Čačiću.

Uoči posljednje utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Ukrajine, Čačić je dobio otkaz i Dalić je neplanirano 'uskočio' na njegovo mjesto i potom odveo Vatrene do velike pobjede u Kijevu i plasmana u baraž.

Zlatko Dalić će predvoditi Hrvatsku još dvije utakmice, a u slučaju da izbori plasman na Mundijal, vjerovatno će ostati na klupi. Ako se to ne desi, Hrvatska bi mogla potražiti novog selektora ali o tome će IO HNS ponovo odlučivati nakon što se odigraju dodatne dvije utakmice baraža.

"Dalić će biti selektor do kraja ovih kvalifikacija, a poslije toga ćemo pričati o budućnosti. Koliko je bio pošten najbolje pokazuje što za ove dvije utakmice neće dobiti ni ugovor, neće dobiti nikakvu nagradu. Bitno je da on sada ima mirnoću" rekao je predsjednik HNS-a Davor Šuker.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

HNS je također odlučio da će Hrvatska svoju domaću utakmicu baraža odigrati na zagrebačkom Maksimiru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi