Hoće li Pellegrinija koštati rano vađenje Džeke?
Foto: EPA

Sprema li se otkaz Pellegriniju?

Hoće li Pellegrinija koštati rano vađenje Džeke?

E. Škorić

Manuel Pellegrini bi uskoro mogao postati bivši menadžer Manchester Cityja.

Pellegrini je osvojio naslov u Engleskoj prošle godine, no ove je sve dalje od bilo kakvog trofeja.

City je na pragu eliminacije iz Lige prvaka nakon domaćeg poraza od Barcelone u prvom duelu osmine finala Lige prvaka, a danas su Građani poraženi od Liverpoola na Anfieldu.

Navijači Cityja su bijesni zato što je Pellegrini prerano izbacio iz igre Edina Džeku, koji je pogodio za 1:1 u prvom poluvremenu, a umjesto njega uveo Jamesa Milnera i tako pokušao da sačuva bod.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Analitičari u Engleskoj, također, vjeruju da je neigranje Yaye Tourea jedan od glavnih razloga u lošim rezultatima Cityja. Toure je danas igrao, ali je bio poprilično loš i bez njega ovaj tim izgleda bezopasno.

Čileanac ne radi dobre poteze, navijači su bijesni, nezadovoljstvo je ogromno. Sve ukazuje na to da će Pellegrini ubrzo spakovati kofere i napustiti Etihad.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.