Hodžić pogodio u pobjedi Dinama
Foto: EPA

Dinamo bolji od Odda

Hodžić pogodio u pobjedi Dinama

M. Šljivak

Zagrebački Dinamo pobijedio je norveški Odd s 2:1 u prvom meču trećeg pretkola Evropske lige.

Modri su u ovaj meč ušli kao veliki favoriti. Odlično su otvorili meč, imali nekoliko dobrih pokušaja ka protivničkom golu, ali su gosti u 20. minuti ohladili Maksimir. Odigrali su sjajnu kontru, koju je završio Mladenović za prednost od 0:1.

Dianmo je potom zaigrao još ofanzivnije, a napadi su se isplatili u 31. minuti. Antolić je odlično ubacio iz kornera, bh. napadač Armin Hodžić je najviši u skoku i pogađa protivničku mrežu za poravnanje rezultata na 1:1.

Deset minuta kasnije novi gol u mreži norveškog tima. Ovog puta Junior Fernandes je strijelac za preokret i vodstvo Dinama od 2:1.

Nasstavak također donosi bolju igru viceprvaka Hrvatske. Ipak, i pored nekoliko šansi, domaći nisu uspjeli da dođu do trećeg gola, pa Odd usprkos porazu u Zagrebu ima šanse za prolaz dalje.

Armin Hodžić je na terenu proveo 80 minuta, dok je Amer Gojak u igru ušao u 68. minuti umjesto Ćorića.

Evropska liga, 3. pretkolo:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Dinamo - Odd 2:1



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije