Hodžiću se ispunila velika želja, Aničiću zamalo

Osam bh. fudbalera u Ligi prvaka

Hodžiću se ispunila velika želja, Aničiću zamalo

Danas je u Nyonu održan žrijeb grupne faze Lige prvaka, u kojoj će ove sezone nastupiti osam bh. internacionalaca.

Roma našeg Edina Džeke i Miralema Pjanića je smještena u grupu E, gdje će se susresti sa Barcelonom, Bayerom i BATE Borisovom. Begovićev Chelsea bi, barem na papiru, trebao imati lagan posao u grupi G, u kojoj su još Porto, Dinamo iz Kijeva i Maccabi iz Tel Aviva.

Haris Hajradinović i Danijel Miličević će sa svojim Gentom igrati u grupi sa Zenitom Valencijom i Lyonom, što će biti prvi nastup u Ligi prvaka u historiji ovog kluba.

Armin Hodžić je uoči žrijeba imao želju da se sastane sa Bayern Munchenom, čiji je navijač od malih nogu. Želja mu se ostvarila, a desetorstruki uzastopni prvak Hrvatske će u grupi F igrati još sa Arsenalom i Olympiakosom. Osim Hodžića, za Dinamo nastupa još jedan bh. fudbaler, Amer Gojak.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Najveća senzacija kvalifikacija za Ligu prvaka je kazahstanska Astana, čije boje brani novopečeni bh. reprezentativac Marin Aničić. Njegova je želja bila izvući Real Madrid, jer se silno želio susresti sa Cristianom Ronaldom. Za razliku od Hodžića, njemu će dueli protiv Real Madrida za sada ostati nedosanjani san, ali će ipak posjetiti Madrid. Astana će u grupi C igrati protiv Atletica, Benfice i Galatasaraya.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.