Hoeness: Salihamidžića mi je predložio Rummenigge

Otkrio predsjednik Bayerna

Hoeness: Salihamidžića mi je predložio Rummenigge

Nekadašnji bh. reprezentativac Hasan Salihamidžić jučer je zvanično imenovan za sportskog direktora Bayerna. 

Salihamidžić je sa njemačkim gigantom potpisao ugovor na tri godine, a kada se pogledaju imena koja su bila još u opticaju, imenovanje legendarnog Brace je jedno od značajnijih postignuća sportista s ovih prostora. 

Na konferenciji za medije Bayernov predsjednik Uli Hoeness otkrio je ko mu je predložio Salihamidžića za mjesto sportskog direktora. 

"Prije nekoliko sedmica mi je došao Karl-Heinz Rummenigge s idejom. Razmišljao sam o tome preko noći i onda mi je kliknulo - Hasan je taj čovjek. On je došao sa 16 godina u Hamburg, bez roditelja, i uspio se nametnuti. Ovdje je proživio i uspone i padove. Nama treba čovjek koji ima povjerenje igrača i navijača", izjavio je Hoeness, prenose njemački mediji.

I sam Salihamidžić je priznao da razmišljao da li da prihvati poziv.

"Kada mi je ponuđen posao pričao sam sa djecom i suprugom, i zajedno smo donijeli ovu odluku. Bio sam u kontaktu sa ljudima iz kluba posljednjih godina i poznajem sve strukture kluba. Kao igrač sam davao maksimum za ovaj klub, tako ću raditi i na novoj funkciji. Radujem se tome", kazao je, između ostalog", Salihamidžić na predstavljanju. 

Pozicija sportskog direktora u Bayernu je bila upražnjena godinu dana nakon što je Mathias Sammer napustio Allianz Arenu. 

Salihamidžić je dres Bayerna nosio u periodu od 1998. do 2007. godine. Za minhenski klub je nastupio 234 puta u Bundesligi, postigavši 31 pogodak, a osvojio je pritom 11 velikih trofeja - šest puta Bundesligu, četiri puta Kup Njemačke i jednom Ligu prvaka. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi