Hoffenheim uništio snove Herthi o Ligi šampiona

Poraz Herthe, Ibiševiću 63 minute

Hoffenheim uništio snove Herthi o Ligi šampiona

Fudbaleri Hoffenheima pobijedili su večeras na gostovanju Herthu sa 3:1 u okviru 26. kola njemačke Bundeslige.

Bio je ovo direktan okršaj za Ligu šampiona obzirom da su se sastale ekipe koje su na četvrtom, odnosno petom mjestu na tabeli. Razlika je prije ovog meča bila pet bodova, ali je Hoffenheim ovom pobjedom gotovo otklonio sve dileme ko će u Ligu prvaka, a ko ne.

Domaći su dobro otvorili meč pa su poveli u 32. minuti preko Pekarika. Ipak, njiova radost trajala je samo sedam minuta jer je Kramarić sa 11 metara izjednačio na 1:1. To je bio i konačan rezultat prvog poluvremena.

Nastavak je donio još dva gola, ali i jedan crveni karton. Ranije pod tuš je morao fudbaler domaće ekipe Mittelstadt koji je svoje saigrače ostavio na cjedilu pola sata prije kraja meča. Hoffenheim je znao iskoristiti prednost igrača više jer su do kraja meča postigli dva gola i to preko Sulea i Kramarića za konačnih 3:1. Naš napadač Vedad Ibišević odigrao je 63 minute za Herthu na ovom meču te je dobio žuti karton.

Hoffenheim je ovom pobjedom došao do 48 bodova, dok je Hertha ostala na 40.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi