Holandija bolja od Španije, remi u sudaru divova,

Prijateljske utakmice

Holandija bolja od Španije, remi u sudaru divova,

Reprezentacija Holandije uspjela je u prijateljskoj utakmici savladati Španiju rezultatom 2:0. 

Izabranici Guusa Hiddinka pružili su mnogo dobru partiju, a pitanje pobjednika riješeno je već u prvom poluvremenu utakmice. 

Ofanzivna igra od samog početka susreta rezultirala je pogotkom već u 14. minuti susreta. Radost navijačima donio je De Vrij, da bi konačnih 2:0 samo tri minute kasnije postavio Klaassnen. 

Susret između Italije i Engleske okončan je bez pobjednika, iako su Azzuri skoro tokom čitavog susreta imali minimalnu prednost. Prvi pogodak viđen je u 29. minuti susreta kada je Pelle pogodio mrežu Harta, a konačnih 1:1 u samom finišu utakmice postavio je Townsend. 

Prijateljske utakmice:

Holandija - Španija 2:0

Italija - Engleska 1:1 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:


Klaassen Goal HD Netherlands 2 -0 Spain... by elencrist0008

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.