Holandija pregazila Sjevernu Irsku

Šestica Holandije

Holandija pregazila Sjevernu Irsku

M. Šljivak

Holandija je večeras u prijateljskom susretu na Amsterdam Areni deklasirala reprezentaciju Sjeverne Irske sa 6:0, te su poslali jasno upozorenje o kakvoj se reprezentaciji radi pred start evropskog prvenstva.

Potpuna dominacija "tulipana" viđena je na Amsterdam Areni, a prvi gol postignut je već nakon 12. minuta igre. Sjajan ubačaj Sneijdera na prekrasan način golom završava Robin Van Persie.

Samo tri minute kasnije novi gol u mreži Sjeverne Irske. Wesley Sneijder je prekrasnim golom iz slobodnog udarca povećao rezultat na 2:0, da bi do kraja prvog poluvremena Holanđani još dva puta savladali Campa.

Van Persie ju 29. minuti pogodio za 3:0 sa bijele tačke, da bi u 37. minuti odličnu akciju Holanđana završio Ibrahim Afellay za ubjedlivih 4:0, što je bio rezultat prvog poluvremena.

Afellay je u 51. minuti iskoristio odličnu asistenciju Van Persieja, te je ponovo savladao golmana gostuju, ovaj put Roy Carrolla za vodstvo od 5:0. Afellay je u 78. minuti ovog puta u ulozi asistenta, da bi za 6:0 pogodio Ron Vlaar.

 


szólj hozzá: Holland N. Ireland 1:0 RVP
szólj hozzá: Holland v N. Ireland 2:0 Sneijder
szólj hozzá: Holland v N. Ireland 3:0 RVP
szólj hozzá: Holland N. Ireland 4:0 Afellay
szólj hozzá: Holland v N. Ireland 5:0 Afellay

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.