Holandija šokirala Engleze, Portugal slavio protiv Belgije

Širom Evrope igrale se prijateljske utakmice

Holandija šokirala Engleze, Portugal slavio protiv Belgije

Širom Evrope igrale su se večeras prijateljske utakmice.

Veoma zanimljivo bilo je na Wembleyu gdje su snage odmjerile Engleska i Holandija.

Domaći fudbaleri poveli su nakon sjajne akcije u 41. minuti, a strijelac je bio napadač Leicestera Jamie Vardy. Ipak, već na samom početku drugog poluvremena Lahoz je svirao penal za goste nakon prekršaja Rosea. Siguran sa bijele tačke bio je Janssen za 1:1.

Selektor domaćih Roy Hodgson je do kraja meča napravio mnogo izmjena, ali to nije mnogo pomoglo njegovoj reprezentaciji. Holandija je bila ta koja je na kraju uspjela da slavi pobjedu i to pogotkom Narsingha iz 78. minute. 

Veoma zanimljiv meč igrao se i u Lisabonu gdje je Portugal dočekao Belgiju. Domaći su veoma dobro otvorili meč te su poveli u 20. minuti nakon pogotka Nanija. Pred sam kraj prvog dijela igre, tačnije u 40. minuti Cristiano Ronaldo je pogodio za povećanje prednosti domaćih. 

Poraz reprezentacije Belgije umanjio je Romelu Lukaku i to pogotkom u 62. minuti susreta nakon asistencije brata Jordana.

Od ostalih rezultata Škotska je pobijedila Dansku kući 2:0, Irska i Slovačka su odigrale 2:2 u Dublinu, dok su Šveđani i Česi odigrali 1.1.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi