Holandske sudije vole Groningen, dosudili im 12 penala
Foto: epa.eu

Najbolji pokloni

Holandske sudije vole Groningen, dosudili im 12 penala

U holandskoj Eredivisie odigrano je deset kola, a nevjerovatno zvuči podatak da su sudije u najjačem fudbalskom rangu u "zemlji lala" u korist Groningena dosudile čak dvanaest jedanaesteraca.

Ipak, Groningen trenutno u okviru 10. kola vodi na gostovanju kod AZ Alkmaara sa 2:1, a oba gola dali su iz igre. Ovoga puta, za promjenu, glavni arbitar je dosudio penal protiv Groningena ali Nemanja Gudelj nisu uspio realizovati udarac sa bijele tačke.

U dosadašnjem dijelu holandskog fudbalskog šampionata Groningen ima učinakod četiri pobjede, jednog remija i četiri poraza, uz 13 osvojenih bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.