Holandski defanzivac od januara u Arsenalu?
Foto: EPA

Wenger želi Van Dijka

Holandski defanzivac od januara u Arsenalu?

M. Šljivak

Ekipa Arsenala spremila je ponudu za holandskog defanzivca iz redova škotskog Celtica Virgila van Dijka, prenose engleski mediji.

Prema navodima Mirrora, menadžer Topnika Arsene Wenger je potvrdio interes za 23-godišnjeg štopera, kojim želi ojačati zadnju liniju svog tima.

Arsenal će Celticu za usluge ovog defanzivca u januaru ponuditi osam miliona funti, što bi trebala biti dovoljna ponuda za šampiona Škotske. 

Pored Van Dijka, Wenger je pokazao interes i za njemačkog defanzivca Matsa Hummelsa, ali je on mnogo skuplja varijanta u odnosu na Holanđanina.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.